Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2024 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Woensdag 31 januari


Dinsdag 30 januari


Maandag 29 januari

Westerhaar-Vriezenveensewijk: Automobilist belandt op de kop in sloot

Een automobilist in Westerhaar-Vriezenveensewijk had vanmorgen een engeltje op zijn schouder toen hij met zijn auto van de weg raakte. De bestuurder belandde met zijn auto op de kop in een sloot. Hij kon zelf uit de auto klauteren en raakte wonder boven wonder niet gewond. De man is door een hulpdienst naar huis gebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Een bijdrage van Floris Kayim

 


Zondag 28 januari

Slagharen: Vreemde envelop op de deurmat zorgt voor consternatie

Zaterdagavond zijn er in Slagharen meerdere meldingen geweest van verdachte enveloppen. De enveloppen werden rondgebracht door een aantal jongeren. De mysterieuze enveloppen bevatten een drietal pillen en een briefje ‘Deze zijn gratis, de volgende lading moet je betalen F. Bouman’.

Nadat de jongeren staande werden gehouden door de politie werd duidelijk dat het om een carnavalsstunt ging. De pillen zijn pepermunten en tijdens het carnavalsweekend zal duidelijk worden welke groep hier schuldig aan is.

De Turftrappers distantiëren zich van deze stunt.

 


Zaterdag 27 januari

Staphorst: Meerdere gewonden bij ongeval op A28

Bij een fors ongeval op de A28 bij Staphorst zijn zaterdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Volgens omstanders botste de bestuurder van een Skoda met andere voertuigen waarbij één van de voertuigen enkele malen over de kop vloog en vervolgens op het dak tot stilstand kwam. Het andere voertuig kwam vele tientallen meters verderop tot stilstand en was van voor en van achter volledig in elkaar.

Ook weten omstanders te melden dat de veroorzaker probeerde de plaats van het ongeval te verlaten maar dit werd door omstanders voorkomen. De man werd door de politie geboeid aan een verkeersbord om zo een nieuwe vluchtpoging niet te laten slagen. Wonder boven wonder konden alle inzittenden van de voertuigen zelf uit de voertuigen komen. De vrouw uit de over de kop geslagen auto werd door omstanders geholpen en is later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de twee inzittenden van de zwarte Volkswagen werden met letsel overgebracht.

De bestuurder van de Skoda werd onder begeleiding van een agent geboeid in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De A28 is urenlang afgesloten geweest. Verkeer werd verzocht de omleidingsroute te volgen. Toch waren er nog veel automobilisten die een poging waagden maar kwamen al snel in een file van enkele kilometers.

Nadat de forensische opsporing afdeling verkeer de sporen hadden vastgelegd en de gebruikelijke foto’s hadden gemaakt werd door de firma van der Kolk het wegdek gereinigd. Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer druk in de weer om de voertuigen te bergen. Als laatste werd de geleiderail vervangen. De meeste werkzaamheden waren om 23:30 uur afgerond zodat er weer twee rijstroken konden worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Neuenhaus: Bejaarde automobilist ernstig gewond bij botsing met trein

In Neuenhaus is zaterdag rond 11:40 uur een 81-jarige automobilist door een trein gegrepen en zwaargewond geraakt
De man reed met zijn BMW op de Tannenweg naar Nordhorner Straße, maar zag waarschijnlijk het rode licht op de onbewaakte overweg niet waarop de auto en de trein met elkaar in botsing kwamen
De treinpassagiers bleven ongedeerd, maar de machinist liep een shock op.

 


Vrijdag 26 januari

Zwolle: Harde wind blaast aanhanger omver op A28

Op de A28, tussen De Lichtmis en Zwolle, kreeg de bestuurder van een auto met aanhanger het even flink benauwd. Door de harde wind begon de gehuurde aanhanger te slingeren waarop de auto haast onbestuurbaar werd. Met veel moeite kreeg de automobilist de combinatie naar de vluchtstrook waarna Jan de wind de aanhanger op zijn kant blies.

De aanhanger kwam hierdoor los van het trekkend voertuig en bleef achter op de vluchtstrook. Medewerkers van Rijkswaterstaat sloten de derde rijstrook af vanwege de gevaarzetting en voor de berging. Deze afzetting met de daarbij behorende snelheidsbeperking resulteerde al snel in een flinke rij langzaam rijdende en stilstaande auto’s en vrachtwagens.

Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse om de aanhanger af te voeren. De inhoud van de kar, twee stoelen, konden worden overgeladen in de auto. Deze automobilist was niet de enige die een hachelijk avontuur had meegemaakt. Ook op de dijk bij Olst en op de N34 bij Gramsbergen waren gekantelde aanhangers te vinden.

Het KNMI gaf voor vanochtend code geel af voor zware windstoten. Die varieerden van 75 tot 80 kilometer per uur. De waarschuwing gold voor het hele land, met uitzondering van de Wadden. Inmiddels zijn de waarschuwingen weer ingetrokken.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Hasselt: Automobilist botst op geparkeerde aanhanger

Diverse hulpdiensten kregen vanmorgen de taak om naar de Randweg te gaan vanwege een ongeval. Een automobilist was op zijn werk maar moest naar huis om iets op te halen. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurder op de verkeerde weghelft en botste daar bij een flauwe bocht op een geparkeerde aanhanger.

De vrachtwagenchauffeur moest een container lossen bij een bedrijf en had zijn aanhanger van zijn LZV-combinatie onder een lantaarnpaal vlakbij het bedrijf geparkeerd. De bestuurder van de auto werd geruime tijd onderzocht in een ambulance. Na uitvoerig onderzoek werd de gewonde man overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de beschadigde auto afgevoerd. Verkeer moest tijdelijk omrijden vanwege de afgesloten weg.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Donderdag 25 januari


Woensdag 24 januari

Almelo: Explosie verwoest ruiten van woning aan Winkelsteeg

Woensdagavond heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning in Almelo. Het voorval vond omstreeks kwart voor acht plaats bij een woning aan de Winkelsteeg. Als gevolg hiervan zijn er ramen in de buurt gesprongen. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse voor onderzoek.

De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek. Volgens buurtbewoners is er eerder op de avond onenigheid geweest in de omgeving en volgde daarop een explosie. Omstanders spreken er over dat er een explosief in een brievenbus is gegooid. De politie kan alleen mededelen dat er een vuurwerkexplosie is geweest.

Een bijdrage van Floris Kayim

 

Lemelerveld: Tractor in stukken na botsing met boom

Op de Berkendijk is vanavond een bestuurder van een tractor met aanhanger tegen een boom gebotst. Hierdoor brak de tractor in enkele delen en de cabine kwam met de neus op het asfalt te liggen. De combinatie reed vanuit Lemelerveld richting Heino toen het na de afslag van de Oude Rozeboomseweg door nog onbekende oorzaak compleet mis ging, De bestuurder kwam er, ondanks de forse schade, zonder kleerscheuren vanaf. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om het wegdek te ontdoen van de restanten van de tractor.

Een bijdrage van Niels Jansen

 

Gasselte: Schade bij aanrijding op de Dorpsstraat

Woensdagavond rond 18.30 uur kwamen twee voertuigen hard met elkaar in botsing op de Dorpsstraat.
De inzittenden van beide voertuigen kwamen met de schrik al ging wel een bestuurster voor controle naar de huisartsenpost.
De kruising Dorpsstraat - Oldehof was tijdelijk afgesloten, het verkeer moest even een andere route nemen.
Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat berging door Hamstra uit Tynaarlo noodzakelijk was

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Papenvoort: Hardenbergse zwaargewond na botsing op N857

Op de N857, tussen Borger en Rolde, is woensdagmorgen rond 07:30 uur een 26-jarige vrouw uit Hardenberg ernstig gewond geraakt. De automobiliste botste met een bedrijfsbus tegen een boom en raakte bekneld. De vrouw is door de brandweer uit het voertuig gehaald en daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van het mobiel medisch team welke per traumahelikopter werd ingevlogen.

De weg was gedurende het ongeval, het politieonderzoek en de berging geheel afgesloten maar werd rond 10:00 uur weer vrijgegeven. Bergingsbedrijf Hamstra takelde de zwaar gehavende bedrijfsbus af.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Dinsdag 23 januariVoor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.