Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Maart 2024 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Zaterdag 9 maart

Emmen: Politie zoekt getuigen van incident waarbij man tegen zijn wil is meegenomen

Een 20-jarige man stapte gisteravond uit de bus aan de Brinkenweg in Emmen toen twee personen hem tegen zijn wil in meenamen in een auto. Het slachtoffer werd hierbij mishandeld. De politie is opzoek naar getuigen van het incident.

Omstreeks 19:38 uur stapt een 20-jarige man uit de bus bij bushalte Balingerbrink 2 aan de Brinkenweg in Emmen. Twee personen met een bivakmuts benaderen de man en nemen hem mee naar een donkerkleurige Volkswagen Polo of Golf. Vervolgens wordt het slachtoffer tegen zijn zin in met de auto meegenomen. Hierbij wordt het slachtoffer meermaals geslagen. Enige tijd later zetten de verdachten het slachtoffer weer uit de auto. De politie doet onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

Signalement
De politie is opzoek naar 2 mannen van rond de 1.80 meter lang. De verdachten droegen beiden zwarte kleding en een bivakmuts. De mannen hebben het slachtoffer in een donkerkleurige auto meegenomen. Waarschijnlijk een Volkswagen Polo of een Volkswagen Golf.

Heeft u informatie? Laat het de politie dan weten!
Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Herkent u het signalement? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Bijvoorbeeld beelden van een deurbelcamera uit de omgeving of een dashcam waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met de politie via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

 


Vrijdag 8 maart


Donderdag 7 maart

Zwolle: Politie zoekt getuigen schietincident

In het onderzoek naar het schietincident op de Rijnlaan gistermiddag komt de politie graag in contact met getuigen. De politie heeft ondertussen al heel wat mensen gesproken maar er zijn ongetwijfeld nog mensen waarmee zij nog niet hebben gesproken. Was u getuige of beschikt u over informatie of beelden die bij het onderzoek kunnen helpen, bel met 0900-8844.

De politie kreeg gistermiddag rond 16.45 uur een melding van een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle. Aan het incident ging een aanrijding vooraf. Een 44-jarige man uit Zwolle kwam bij het schietincident om het leven. De politie hield gisteren een 42-jarige man uit Zwolle aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Beide personen kenden elkaar en aan het incident zou een langdurig conflict ten grondslag liggen. Als u over dat conflict meer informatie heeft, dan komt de politie ook graag met u in contact.

Het politieonderzoek naar de toedracht is in volle gang. Wijkagenten zijn vandaag aanwezig in de wijk en slachtofferhulp is ingeschakeld. Getuigen die graag gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen hiervoor contact opnemen met de politie of rechtstreeks bellen met slachtofferhulp. Bel hiervoor met 0900-0101 of kijk op www.slachtofferhulp.nl.

 


Woensdag 6 maart

Zwolle: Dodelijke schietpartij op parkeerplaats Aldi

Bij een schietpartij op de parkeerplaats van de Aldi aan de Rijnlaan is een persoon overleden. De man zat in een groene Volvo toen hij werd klemgereden door een zwarte merdedes. De mercedes botste in de flank van de Volvo en zette deze klem tegen een mast van het Waarschuwing- en AlarmeringSysteem. Daarna stapte de dader uit en schoot meerdere malen door de voorruit van het voertuig op het slachtoffer. De man, een 44-jarige inwoner van Zwolle, in deze auto bezweek ter plekke aan zijn verwondingen.

Direct werden de hulpdiensten opgeroepen om naar de parkeerplaats van de supermarkt te komen. Getuigen zagen de dader rustig weglopen van de plaats delict. De politie kon korte tijd later melden dat de verdachte, een 42-jarige man uit Zwolle, was aangehouden door een arrestatieteam. Ook hing de politiehelikopter enige tijd boven de wijk. Direct werd begonnen met het onderzoek. Om de vele toegestroomde mensen op afstand te houden werd de omgeving ruim afgezet. Later op de avond werden schermen geplaatst om het zicht te ontnemen. Het onderzoek zal nog enkele uren duren.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 5 maart

Hasselt: Productiehal Scania ontruimd vanwege lekkend accupakket

De brandweer van Hasselt werd vanmorgen opgeroepen voor een mogelijke gaslekkage aan de Hanzeweg. In een hal van Scania werd een penetrante geur waargenomen. De BHV-ers van het bedrijf waren direct begonnen met een ontruiming van de getroffen hal. De medewerkers werden in een andere hal opgevangen. Omdat er in het pand meerdere externe partijen bezig waren met werkzaamheden was het nogal een zoektocht naar de oorzaak in het complexe pand.

De officier van dienst van de brandweer werd gevraagd om te komen en ook een adviseur gevaarlijke stoffen werd gevraagd om mee te denken naar welke stof er werd waargenomen. Uit voorzorg werd ook een ambulance werd opgeroepen. Bij de werkzaamheden waren door de brandweermannen geen bijzonderheden waar te nemen. Nu werd systematisch alles afgezocht en met behulp van een warmtebeeldcamera merkte men een damp op bij een accupakket van een soort heftruck welke aan de lading stond. Deze damp was met het blote oog niet te zien. Het pakket werd losgekoppeld en naar buiten gebracht.

Nu de oorzaak was gevonden en de situatie weer veilig was kon langzaamaan de productie weer worden opgestart. Bij het incident raakte niemand gewond.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 4 maart

Nieuwleusen: Auto vliegt in brand op Schapendijk

Een automobiliste werd vanmiddag tijdens het rijden opgeschrikt toen er rookwolken in de auto ontstonden. De vrouw was met haar kind onderweg naar het zwembad en besloot de auto op de Schapendijk aan de kant van de weg te zetten waarna er binnen de kortste keren vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De brandweer van Nieuwleusen werd opgeroepen en ondertussen kwam een buurtbewoner aangesneld met een brandblusser. De vlammen waren snel onder controle maar het motorcompartiment liep wel forse schade op. De auto werd opgehaald door een medewerker van garagebedrijf.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 3 maart

Lemele: Opzittenden motor ernstig gewond na botsing tegen auto in buitengebied

De twee opzittenden van een motor zijn vanmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze in het buitengebied tussen Lemele en Lemelerveld in botsing kwamen met een auto. Het ongeval vond rond half twee plaats op de Zonnebloemweg. De motorfiets reed op die weg in de richting van Lemele.

Een automobiliste die naast de weg geparkeerd stond bij een natuurgebied wilde daar wegrijden, en keren om in de richting van Lemelerveld te gaan. De naderende motor werd klaarblijkelijk over het hoofd gezien, en een aanrijding kon door de bestuurder van de motorfiets niet worden voorkomen.

De motor botste op het rechterportier van de Ford Ka, waarna beide opzittenden over de auto werden gelanceerd en verderop naast de weg terecht kwamen. Voorbijgangers verleenden direct hulp, en de hulpdiensten werden ingeseind. Een hulpverlenende burger stabiliseerde de nek van één van de slachtoffers bijna een uur lang.

Naast meerdere politie voertuigen en twee ambulances, werd ook het mobiel medisch team van het UMCG per traumahelikopter ingevlogen. Beide opzittenden van de motor liepen ernstig letsel op, en zijn met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De bestuurster van de auto -tevens de enigste inzittende- bleef ondanks de forse schade aan haar voertuig fysiek ongedeerd, en is door familieleden opgevangen. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan. De zwaar beschadigde voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Gasselternijveen: Frontale aanrijding op de Noordzijde

Op de Noordzijde ter hoogte van de Avebe zijn zondagmiddag twee auto’s tegen elkaar gebotst. De bestuurder van de witte auto, die vanaf de Mondenweg kwam, was afgeleid door de Avebe fabriek en dwaalde ongemerkt naar de linker weghelft waar hij frontaal in botsing kwam met zijn tegenligger. De bestuurder van de zwarte auto had de auto geleend omdat zijn eigen auto bij de garage stond. Vanwege het ongeval werd de weg tijdelijk afgesloten. Beide bestuurders raakten lichtgewond en konden ter plekke worden behandeld door het ambulancepersoneel. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft beide voertuigen geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 2 maart

De Haandrik: Opnames documentaire "Strijd om de bruggen"

Het was een merkwaardig beeld, dat ik voor ogen kreeg, zaterdagmiddag, toen ik van Coevorden naar Gramsbergen reed.
Ter hoogte van De Haandrik doken opeens gewapende Wehrmachtmilitairen uit de Tweede Wereldoorlog op! En even verderop ontwaarde ik een kleine groep Nederlandse soldaten.

Het bleek dat er een documentaire opgenomen werd over de strijd om de bruggen bij Coevorden in de meidagen van de Tweede Wereldoorlog, toen een handjevol Nederlandse militairen een overmacht van Duitse troepen tegenhield.
Deze strijd is tot nu toe nauwelijks bekend en deze niet gesubsidieerde documentaire, die in zwart-wit begin mei a.s. op internet wordt geplaatst, moet daar verandering in brengen. Beide groepen werden gespeeld door Nederlandse jongeren.

 


Vrijdag 1 maart

Vriezenveen: Ongeval op Oosterweilandweg bij N36 viaduct veroorzaakt gewonden

Vanavond rond negen uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Oosterweilandweg nabij het viaduct van de N36. Ter plaatse bleek dat twee auto's met elkaar in botsing zijn gekomen. Er zijn twee gewonden gemeld, die momenteel in de ambulance worden onderzocht. Beide voertuigen zijn ernstig beschadigd geraakt bij het incident, waardoor de weg tijdelijk versperd is. Het is noodzakelijk dat de auto's worden afgesleept om de weg vrij te maken voor het verkeer. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De precieze omstandigheden worden momenteel onderzocht.

Een bijdrage van Floris Kayim

 

Meppel: Chauffeur bekneld bij ongeval op Ruinerwoldseweg

Bij een eenzijdig ongeval op de Ruinerwoldseweg is donderdagavond een vrachtwagenchauffeur gewond geraakt. De man reed met zijn vrachtwagencombinatie naar het bedrijf waar hij werkt maar schoot door nog onbekende oorzaak op de T-splitsing van de Eekhorstweg met de Ruinerwoldseweg rechtdoor en kwam in de bosschage tot stilstand tegen een boom. De bestuurder raakte hierbij bekneld en moest met spoed uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De hulpdiensten hielden kort overleg zodat de bevrijding zo snel mogelijk kon plaatsvinden. Er waren twee opties; Enkele bomen wegzagen, maar hiervoor moest het treinverkeer worden stilgelegd en de bovenleiding spanningsloos worden gemaakt of de gehele combinatie achteruit trekken. Voor het laatste plan werd gekozen omdat dit de snelste zou zijn. Met spoed werd het zware bergingsvoertuig van bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen . Ondertussen was het mobiel medisch team ook aangekomen. Vanwege enkele flinke buien op de vliegroute werd besloten om in plaats van met de traumahelikopter maar met de auto ter plaatse te gaan.

De chauffeur werd stabiel gemaakt voor de reddingsoperatie. Langzaam werd de vrachtwagencombinatie van de bomen weggetrokken zodat er voldoende ruimte was om de chauffeur uit de beschadigde cabine te halen. Nadat de man enige tijd in een ambulance werd verzorgd werd uiteindelijk de rit richting het ziekenhuis ingezet. Zijn toestand is onbekend.

De brandweer heeft voor de veiligheid de bomen omgezaagd zodat deze niet op het spoor konden vallen. Het treinverkeer was uit voorzorg al stilgelegd vanwege de optie voor het bevrijden van de chauffeur. Na deze werkzaamheden was alles weer veilig en kom het treinverkeer weer worden hervat. De ingezette brandweerkorpsen van Meppel en Steenwijk keerden na het opruimen van het materieel naar de kazerne voor een nabespreking. De vrachtwagen werd door bergingsbedrijf Hooikammer meegenomen naar het depot in Staphorst en zal morgen worden overgebracht naar een garage. Rond middernacht waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.