U S Media
Let op: voordat u materiaal van deze site publiceert:
op alle foto's en teksten rust auteursrecht !

Zaterdagavond 25 juli 2015
Brandweer heeft handen vol aan opruimen stormschade
De eerste stormschades in de regio werden pas na zessen zaterdagavond gemeld.
Op de Dorpsstraat in Elim sneuvelden een boom en een grote tak en ook op de Carstendijk was het raak.
Door het grote aantal uitrukken bleven deze stukken flora geruime tijd op de weg liggen en werd het slalommen om er langs te komen.

Ook op de Herenstraat in Slagharen werd het verkeer gehinderd door grote losgerukte takken op fietspad en hoofdrijbaan en bleek er bovendien nog een flinke tak op het punt te staan op de rijbaan neer te storten.
In dit geval werd het probleem opgelost door blusgroep De Krim, die het gevaar keerde met behulp van kettingzaag en hoogwerker. Een groepje aanstaande melkproducentes liet zich de eikenbladeren goed smaken.
In de achtertuin van een woning aan de Hoofdweg in De Krim stond een V-vormige boom op het punt uit te scheuren en daardoor de woning en een schuurtje in aanbouw zwaar te beschadigen.
De krakkemikkige boom werd daarom resoluut aangepakt door de blusgroep van Gramsbergen.
Terug op de Carstensdijk, waar de blusgroep van De Krim later op de avond nog een keer in actie kwam om een grote bijna-afgescheurde tak uit een eik te verwijderen, voordat er ongelukken gebeurden.
Met wat hulp van een medewerker van de gemeente Hoogeveen kon ook dit euvel verholpen worden.
En tot slot nog een plaatje van Alwin Winkel, waaruit blijkt, dat het in Vriezenveen vandaag ook niet veel anders was...